Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Poteter
500 g
Litt salt
Rødløk
½ stk
Kjøttdeig
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Vann
2,5 dl
Viltgrytebase
2 ss
Seterrømme
1 pakke
Salt
Litt salt
Blomkål
½ stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I denne gryta passer det veldig godt med brunost. Tilsett en spiseskje tyttebærsyltetøy og et par skiver brunost de siste minuttene av koketiden.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Varm opp en kjele med lettsaltet vann til koking av brokkoli.
Del blomkål i buketter, skrell stilken og del den i staver. Skjær løk i skiver.
Varm opp en stekepanne med olje og stek kjøttdeig og løk i et par omganger.
Finn frem en gryte, varm opp vann og rør inn viltgrytebasen. Tilsett seterrømme og kok opp mens du rører underveis. La det koke i 8–10 minutter. Tilsett til slutt kjøttdeig og løk, og la det gryta koke opp igjen (se tips).
Kok blomkålen i 3–4 minutter.
Server kjøttgryte med poteter, blomkål og rørte tyttebær.
God middag!