Ostepølser med grønn pepper, potetmos med bakt hvitløk og løksaus
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gulrøtter
2 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Poteter
400 g
Melk
1–2 dl
Ostepølser med grønn pepper
400 g
Gul løk
1 stk
Brun saus
1 pakke
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Løksausen kan du lage i en kjele for seg selv, og serveres ved siden av.
Forvarm stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt gulrøtter i fire på langs. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. Legg også en hel hvitløk med skall på bakepapiret. Den skal brukes i potetmosen. Vend inn olje, og krydre med salt og pepper. Bak gulrøttene til de er gylne og møre, det tar 20–25 minutter.
Skyll poteter, og kutt dem i to eller fire, avhengig av størrelse. Kok potetene i usaltet vann til de er møre, det tar omtrent 20 minutter.
Skrell og kutt løk i skiver.
Forvam en stor stekepanne til medium varme, og ha i olje. Ha i pølsene, og stek til de får farge på begge sider. Legg dem over på en tallerken. Stek løken i samme stekepanne til den er godt brunet. Tilsett smør mot slutten. Legg pølsene tilbake i pannen, og hell på den brune sausen. Kok opp, og la pølsene trekke seg ferdig i sausen.
Skyll og tørk ruccola. Kutt tomaten i tynne skiver, og legg skivene utover en tallerken. Topp med litt ruccola, olivenolje, salt og pepper.
Hell vannet av potetene, og knus dem med en visp eller stapper. Rør inn melk og smør til potetstappen får ønsket konsistens. Del den bakte hvitløken i to, og klem ut den myke bakte hvitløken. Smak til potetmosen med bakt hvitløk, salt og pepper.
Server ostepølser med grønn pepper, potetmos med bakt hvitløk, tomatsalat med ruccola og løksaus.
God middag!