Ovnsbakt kveite med poteter, brokkoli og hollandéssaus

Ovnsbakt kveite med poteter, brokkoli og hollandéssaus

Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
1 stk
Kveiteskiver
450 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Hollandéssaus
1 pakke
(Egg, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pannestekt kveitekotelett: Forvarm en stekepanne, og ha i olje. Legg i fiskestykkene, og stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Ha smør i stekepannen, som du øser over underveis. Om du bruker steketermometer, skal fisken ha 50–55 grader i kjernetemperatur.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
Sett over poteter til koking i lettsaltet vann, og kok potetene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Skrell gulrøtter, og del dem i skiver. Kutt brokkoli i buketter, skrell og kutt stilken i skiver. Kok grønnsakene sammen med potetene de siste 3–4 minuttene av koketiden. Hell av vannet, og dekk til med lokk.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk av (se tips). Legg fiskestykkene i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Fordel litt smør på toppen av fiskestykkene. Bak fisken i omtrent 12–14 minutter. Kjenn på midtbeinet om det slipper fiskekjøttet. Slipper beinet, er fisken klar til servering
Hell sausen over i en liten kjele, og varm opp under omrøring. Hold sausen varm frem til servering. Spe den ut med en skvett vann, om den blir for tykk. Del ½ sitron i båter, og server ved siden av. 
Server bakt kveite med poteter, brokkoli, gulrøtter, sitron og hollandéssaus.
God middag!