Lyr i hummersaus med stekt ris og smørdampede grønnsaker
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Jasminris
150 g
Gul løk
½ stk
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Lyrfilet
375 g
Hummersaus
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Sukkererter
150 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For perfekt fisk som garantert ikke blir tørr, kan du putte et steketermometer i den tykkeste delen på fisken og ta formen ut av ovnen når temperaturen ligger på mellom 50 og 55 grader.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Skrell og finhakk ½ løk. Varm en stekepanne til middels varme, tilsett litt olje stek løken til den er blank. Tilsett risen og kryddermiks med sennep og dill, og la det hele steke i 2–3 minutter. Ha i 1 ss smør, og smak til med salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den med kjøkkenpapir. Legg fisken i en ildfast form, og hell over hummersausen. Bak fisken i ovnen i 10–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kok opp 1 dl vann med 2 ss smør og litt salt i en kjele. Damp gulrøttene under lokk i 3–4 minutter, og ha i sukkerertene når det gjenstår ca. 1 minutt av koketiden.
Server fisken med stekt ris og smørdampede grønnsaker.
God middag!