Hjemmelaget fiskegryte med isgalt, Lyngen-reker, purreløk og steinovnsbakt brød
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Skalldyr·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- pepper
- salt
- smør
- vann
Smør
2 ss
Hvetemel
3–4 ss
Vann
5–7 dl
Fiskebuljong
2 pakke
Helmelk
5 dl
Lett crème fraîche
1½ dl
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
½–1 stk
Isgalt
200 g
Lyngen-reker
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Rustikke multibrød
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For variasjon kan du også tilsette litt karri og/eller fennikelfrø i gryta. Du kan bytte ut hvetemelet med maisstivelse, hvis du ikke tåler hvetemel.
Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.
Smelt smør i en vid kjele, og ha i hvetemel (se tips). Spe inn ca. 5 dl vann mens du visper, og ha i fiskebuljong. Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Visp så inn inn ca. 5 dl melk. Kok opp, mens du rører underveis.
Skrell gulrøtter, del purreløk i to og skyll den godt i rennende vann. Kutt grønnsakene i små strimler/terninger. Gulrøttene kan rives på et rivjern. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk av. Kutt den i terninger.
Tilsett grønnsakene i gryten. La dem småkoke videre i 4–5 minutter, til de nesten er møre. Visp inn crème fraîche, og legg til slutt i fiskebitene. Fisken trenger 3–4 minutter på å trekke ferdig i den varme gryten. Om sausen er tykk, kan du spe den ut med litt mer vann. Smak til med salt og pepper.
Stek multibrødene på en rist i ovnen i 4–5 minutter.
Skyll, tørk og finhakk persille, og strø den over retten ved servering. Del ½ sitron i båter. Sett frem reker, og strø dem over gryten ved servering.
Server hjemmelaget fiskegryte med isgalt, Lyngen-reker, purreløk, sitronbåter og steinovnsbakt brød. Server gjerne litt smør ved siden av.
God middag!