Pasta linguini med kjøttsaus

Pasta linguini med kjøttsaus

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Gluten

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • hvitløk
  • kjøttbuljongterning
  • oregano eller basilikum
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker
  • vann
Linguine
100-150 g
(Gluten)
Salt
Extra virgin olivenolje
1 ss
Brokkolibuketter
150 g
Kjøttdeig
200 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1 fedd
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Kjøttbuljongterning
1 stk
Vann
2 dl
Salt
Sukker
Oregano eller basilikum
2 ts
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett gjerne ferske urter i sausen. Ønsker du mer futt kan en rød chili være et alternativ. Server pastaen med revet parmesan for ekstra smak.

Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta.
Finhakk løk og hvitløk. Kutt gulrot og paprika i terninger. Ønsker du å kutte ned på koketiden kan du rive gulroten på den grove delen av et rivjern (se tips).
Varm opp en vid kjele med olje. Brun først kjøttdeigen, og tilsett deretter løk, hvitløk, gulrot og paprika. La det surre til løken er blank.
Ha hakkede tomater, buljongterning og vann i kjelen. Kok opp og la sausen småkoke i 10–15 minutter. Smak til med salt, pepper, sukker og urter.
Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–9 minutter. Ha i brokkolien de siste 4–5 minuttene av koketiden. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
Server linguini med kjøttsaus.
God middag!