Thaiwok med kyllingkjøttdeig og soya- og sesamsaus

Thaiwok med kyllingkjøttdeig og soya- og sesamsaus

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Bløtdyr
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • soyasaus
  • sukker
  • vann
Eggenudler
100–200 g
(Egg, Hvete)
Rødløk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Pak choy
1 stk
Lime
1 stk
Kyllingkjøttdeig
360 g
Soy sesam woksaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Bløtdyr, Hvete)
Soyasaus
1 ss
Sukker
½ ts
Vann
1 dl
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
60 kcal
Fett:
2 g
Karbohydrater:
11 g
Protein:
0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Liker du det litt sterkere, kan du gjerne ha litt finhakket chili i woken.

Kok opp lettsaltet vann til nudlene. Kok nudlene etter anvisning på pakken.
Skrell rødløk og gulrøtter. Kutt rødløk og gulrøtter i strimler. Vask og kutt pak choy i strimler. Del lime i to. 
Forvarm en stor stekepanne eller wokpanne, og ha i olje. Legg kjøttdeigen i pannen. Det er viktig at pannen er god og varm, og at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir det kokt og ikke stekt. Del kjøttet i mindre biter når det har begynt å få en fin stekeskorpe. Krydre med litt salt, og stek det i 2–3 minutter. Legg kjøttet over på en tallerken.
Ha mer olje i stekepannen, og stek rødløk og gulrøtter til grønnsakene har fått en fin stekeflate. Ha kjøttet tilbake i stekepannen sammen med pak choy, og hell på woksausen og vann. Kok opp, og smak til med limesaft, soyasaus og litt sukker. Server resten av limen ved siden av. 
Skyll og tørk koriander. Grovhakk og strø den over woken ved servering. 
Server thaiwok med kyllingkjøttdeig, eggenudler, gulrøtter, sukkererter og  soya- og sesamsaus.
God middag!