Salsicciaburger med rødkål, epler og potetskiver

Salsicciaburger med rødkål, epler og potetskiver

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eddik 7 %
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Poteter
400 g
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Finsnittet rødkål
200 g
Rødløk
½ stk
Rødt eple
1 stk
Salsicciadeig
350 g
Hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Hjertesalat
1 stk
Aioli
150 g
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne burgeren med en god skive ost. Velg din favoritt, her passer det godt med alt fra blåskimmelost til gulost.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Kutt poteter i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin om du har det. Bland inn olje, salt og pepper. Legg potetskivene utover et stekebrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen, og stek potetene til de er møre og gylne i omtrent 15–20 minutter. Snu på potetene underveis for et jevnere resultat.
Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann. Skrell rødløk, og kutt den i tynne skiver. Kutt eplet i terninger. Ha rødkål og rødløk i en bolle. Hell over syltelaken, og vend godt om. La kålsalaten stå på benken frem til servering. Hell av laken, vend inn epleterninger, og smak til med salt og pepper. 
Del kjøttdeigen i to, og form hvert emne til runde burgere. Varm opp en stekepanne, og tilsett 2–3 ss olje. Stek burgerne i 4–5 minutter på hver side.
Vask hjertesalat. Varm hamburgerbrød i ovnen i 1–2 minutter.
Server juleburgere med hjertesalat, syltet rødkål, potetskiver og aioli.
God middag!