Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Litt salt
Purreløk
½ stk
Smør
1 ss
Bechamelsaus
1 pakke
Brokkoli
½ stk
Gulrot
1 stk
Hysefilet
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du persille eller en annen grønn urt, finhakk den og dryss den over fisken før den går i ovnen.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av brokkoli og gulrot.
Snitt den grønne delen av purren på langs, skyll godt og del den i tynne skiver. Del brokkolien i små buketter. Skrell brokkolistilken og del den i staver. Del også gulrot i staver.
Smelt smør i en bredbunnet kjele og stek purren på medium varme til den begynner å bli mør og bløt. Tilsett bechamelsaus og varm den forsiktig opp sammen med purren.
Når grønnsaksvannet har kokt opp, tilsett først gulrotstavene og la dem koke i 2 minutter før du har i brokkolibukettene. Kok videre i 1 minutt før du har i brokkolistavene. La alt koke i 1–2 minutter til, og hell av vannet. Ha grønnsakene tilbake i kjelen, sett på lokk og la det stå lunt frem til servering.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Ha den i en ildfast form og ha på olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek fisken i 8–10 minutter. Steketiden er avhengig av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg lett ved et lite trykk med fingeren.
Server ovnsbakt hyse med hvit saus, dampede grønnsaker og poteter.
God middag!