Kyllingwok med nudler

Kyllingwok med nudler

Ny oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Pepper
    • solsikke-/rapsolje
    • soyasaus
    • vann
    Prinsessefilet av kylling
    250 g
    minimais
    ½–1 pakke
    Rød paprika
    ½–1 stk
    Brokkoli
    ½ stk
    Solsikke-/rapsolje
    3 ss
    Eplejuice
    2,5 dl
    Vann
    ½ dl
    Revet ingefær
    2-3 ts
    Maisenna
    2 ts
    Lime
    1 stk
    Soyasaus
    2 ss
    Pepper
    Sesamfrø
    1 ss
    Koriander
    1 bunt
    Fullkornsnudler
    ½–1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    I dag er du sausesjef. Mål opp 2,5 dl eplejuice og 0,5 dl vann. Bland inn 2 teskjeer revet ingefær, 2 teskjeer maisena, 2 spisekjeer soyasaus og klem i saften fra 1 lime. Bland godt, sausen skal helles over woken.

    Kutt kyllingen i strimler, del minimaisen i to og kutt paprika i store terninger. Del halve brokkolien i buketter. Skrell brokokkolistilken og kutt den i skiver.
    Varm opp en stor stekepanne eller en wok med olje. Stek kyllingen gyllen. Ta kyllingen ut av panna og legg den på en tallerken.
    Tilsett mer olje om nødvendig. Ha paprika, minimais og brokkoli i panna. La det steke i 3–4 minutter. Mens det steker, bland sammen eplejuice, vann, revet ingefær, maisenna, saften fra 1 lime og soyasaus.
    Kok opp vann til nudler, tilsett gjerne kyllingbuljong for mer smak. Kok nudlene i 1–2 minutter og hell av vannet.
    Ha kyllingen tilbake i panna og hell over eplejuiceblandingen. La det småkoke i 1–2 minutter og smak til med pepper. Om du ikke ønsker å blande kylling og grønnsaker kan du steke det hver for seg, ha da eplejuiceblandingen over kyllingen.
    Server kyllingwok med nudler, sesamfrø og hakket koriander.
    Om du og din familie ønsker mer smak på sausen, kan du tilsette mer ingefær og eventuelt litt hakket chili eller sweet chili-saus.
    Ha kylling, grønnsaker og nudler i en stekepanne med litt olje og stek det lett. Visp sammen 2 egg og vend inn eggene. Stek til eggene har stivnet og smak gjerne til med litt soyasaus og sweet chili saus. Det er kort vei fra wok til stekte nudler.
    God middag!