Fiskepakke med grønnsaker og tomatpesto
Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje eller smør
Torskefilet
400 g
Brokkoli
1/2 stk
Gulrot
2 stk
Purreløk
1/2 stk
Smør
50 g
Salt
Spagetti
250 g
Salt
Solsikke-/rapsolje eller smør
Tomatpesto
1 pakke
Crème fraîche
1/2 dl
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan tilpasse hver pakke til den enkeltes smakspreferanser, for eksempel ved å servere gulrøttene ved siden av. Fyll gjerne på med andre grønnsaker hvis du har noe liggende. La barna være med på å pakke egne pakker, kanskje det kommer noen gode idéer for andre ting som skal i fiskepakka?
Sett ovnen på 200 grader.
Ta fisken ut av pakken og tørk av overflødig væske med papir.
Gjør klar 2 doble ark av aluminiumsfolie og ha litt smør eller olje på midten av hvert ark.
Skyll og vask purre godt og del den i tynne strimler. Del brokkoli i små buketter og kutt gulrøtter i terninger.
Legg først på de kuttede grønnsakene og avslutt med fisken (se tips). Ha litt smør på toppen, og krydre med salt og pepper.
Brett kantene dobbelt sammen slik at pakkene blir tette.
Legg fiskepakkene i ovnen og la dem stå i omtrent 15-20 minutter. Åpne en av pakkene forsiktig og sjekk om fisken er gjennomstekt underveis.
Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av spagetti.
Den skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 7-9 minutter. Hell av vannet og vend inn crème fraîche og tomatpesto. Smak gjerne til med salt og pepper.
Skjær sitronen i båter og server den ved siden av fiskepakker med spagetti.
God middag!