Røkt torsk med grønnsaksstuing og kokte poteter
Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- vann
Gule poteter
500 g
Litt salt
Røkt torskefilet
400 g
Vann
3 dl
Gulrot
1 stk
Purreløk
½–1 stk
Bechamelsaus
300 g
Spinat
1 pakke
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne urter i grønnsaksstuingen. Smak til stuingsausen med revet muskatnøtt, sitronsaft og nykvernet pepper. Du kan også servere bechamelsaus og grønnsaker hver for seg. Fisken er saltet og røkt, så vær forsiktig med å salte maten før du har smakt.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20–25 minutter. Sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av grønnsaker.
Legg torsken i en ildfast form og ha vann i formen. Dekk til med aluminiumsfolie og sett formen i ovnen. Bak fisken til den flaker seg ved et lett trykk. Det tar omtrent 10–15 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken.
Skyll spinat, skrell gulrot og vask purreløken godt. Kutt gulrot og purre i skiver.
Kok gulrot og purreløk i 3–4 minutter, og hell av vannet. Hell bechamelsausen i kjelen med grønnsakene og varm opp under omrøring. Vend inn spinaten. Smak til med salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen med litt vann eller melk.
Server røkt torsk med kokte poteter og grønnsaksstuing.
150 g
Grønnsaksstuing: 200 g
Poteter: 150 g
Energiinnhold: 395 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!