Kylling i sursøt saus med ris

Kylling i sursøt saus med ris

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Selleri

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • hvitløk
  • Litt salt
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker
  • vann
Jasminris
150 g
Vann
Litt salt
Prinsessefilet av kylling
250 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Hvitløk
1 fedd
Hakkede tomater
1 boks
Ananas i biter
½–1 boks
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
1-2 ss
Rødløk
½ stk
Stangselleri
2–3 stilk
(Selleri)
Brokkoli
½ stk
Gulrot
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du en sterkere rett, tilsett gjerne litt chili.

Kok ris etter anvisning på pakken.
Kutt kyllingen i terninger. Finhakk hvitløk, kutt rødløk i båter og skjær stangselleri i skiver på skrå.. Hell laken fra ananasen i en kopp, denne skal du bruke til sausen.
Varm opp en vid kjele med olje, brun kyllingen og tilsett hvitløk. Ha i hakkede tomater og smak til med med laken fra ananasen, eddik og sukker. La det hele koke i 5 minutter.
Tilsett rødløk, stangselleri, brokkoli og gulrot. La det hele koke i ytterligere 2–3 minutter. Grønnsakene skal ha litt krønsj. Vend inn ønsket mengde ananasbiter til slutt, og smak til med salt og pepper (se tips).
Server kylling i sursøt saus med grønnsaker og ris.
God middag!