Stroganoff med karbonadedeig og ris

Stroganoff med karbonadedeig og ris

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Vann
    • salt
    • smør
    • laurbærblad
    • dijonsennep eller annen sennep
    • kjøttbuljongterning
    Jasminris
    150 g
    Vann
    Salt
    Karbonadedeig
    300 g
    Smør
    2 ss
    Aromasopp
    1 pakke
    Løk
    1 stk
    Rød paprika
    1 stk
    Tomatpuré
    1 ss
    Paprikakrydder
    ½ pakke
    Laurbærblad
    2 stk
    Dijonsennep eller annen sennep
    1 ss
    Kjøttbuljongterning
    ½ stk
    Vann
    2 dl
    Crème fraîche
    1 pakke
    Salt
    Gressløk
    ½ pakke
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: N/A
    • Fett: N/A
    • Karbohydrater: N/A
    • Protein: N/A
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ønsker du mer smak på gryta kan du koke den med litt spisskummen, kanelstang og kardemomme. Det gir en deilig kryddertone. Server gjerne gryta med sylteagurk og syltede rødbeter. Noen liker også rørte tyttebær til.

    Kok ris etter anvisning på pakken.
    Kutt sopp i to, og løk og paprika skiver.
    Brun kjøttet i en forvarmet vid kjele med smør. Det er viktig at kjelen er god og varm og at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir det kokt og ikke stekt. Del kjøttet i mindre biter når det har begynt å få en fin stekeskorpe.
    Tilsett sopp, løk og paprika i gryta, og la det steke med til det har fått litt farge. Ha i tomatpuré og la den surre i et lite minutt samtidig som du rører. Tilsett paprikakrydder, laurbærblad og dijonsennep. Rør godt. Tilsett buljong og vann.
    Ha crème fraîche i gryta og kok opp. La stroganoffen småkoke til du får ønsket konsistens. Det vil ta omtrent 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Finhakk gressløk og strø den over ved servering.
    Server stroganoff med ris.
    En gryte er ofte best dag to, for da har smakene fått sette seg ordentlig. Har du noe igjen av denne gryta, er det ingenting i veien for å varme den forsiktig opp en annen dag.
    God middag!