Utbeinet kyllinglår med stekte grønnsaker og potetmos
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Salt
Kyllingbiff
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Rødløk
1/2 stk
Rød paprika
1 stk
Blomkål
1 stk
Smør
1 ss
Salt
Potetmos
400 g
Crème fraîche
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil kan blomkålen kokes i lettsaltet vann og serveres ved siden av. 1/2 beger creme fraiche som er igjen fra fiskepakken, kan serveres ved siden av eller vendes inn i grønnsaken mot slutten av stekingen
Sett ovnen på 200 grader.
Kutt rødløk i tynne halvskiver, paprika i staver og blomkål i små buketter.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Stek den med skinnsiden ned i en middels varm panne med olje i 3-4 minutter. Stek den så på kjøttsiden i 2-3 minutter. Legg kyllingen over i en ildfast form med skinnsiden opp. Sett formen i ovnen og stek i 7-10 minutter. Om du bruker et steketermometer, skal kjernetemperaturen ligge på 70 grader. Bruk den samme pannen som du stekte kyllingen i og fres grønnsakene til de er møre. Paprikaen kan også serveres rå hvis familien heller ønsker det. Tilsett smør mot slutten av stekingen og smak til med salt og pepper.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med potetmos i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen forsiktig tilbake i kjelen tømt for vann eller i et serveringsfat. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
God middag!