Utbeinet kyllinglår med stekte grønnsaker og potetmos

Utbeinet kyllinglår med stekte grønnsaker og potetmos

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Salt
    Kyllingbiff
    400 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Rødløk
    1/2 stk
    Rød paprika
    1 stk
    Blomkål
    1 stk
    Smør
    1 ss
    Salt
    Potetmos
    400 g
    Crème fraîche
    1/2 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Hvis du vil kan blomkålen kokes i lettsaltet vann og serveres ved siden av. 1/2 beger creme fraiche som er igjen fra fiskepakken, kan serveres ved siden av eller vendes inn i grønnsaken mot slutten av stekingen

    Sett ovnen på 200 grader.
    Kutt rødløk i tynne halvskiver, paprika i staver og blomkål i små buketter.
    Krydre kyllingen med salt og pepper. Stek den med skinnsiden ned i en middels varm panne med olje i 3-4 minutter. Stek den så på kjøttsiden i 2-3 minutter. Legg kyllingen over i en ildfast form med skinnsiden opp. Sett formen i ovnen og stek i 7-10 minutter. Om du bruker et steketermometer, skal kjernetemperaturen ligge på 70 grader. Bruk den samme pannen som du stekte kyllingen i og fres grønnsakene til de er møre. Paprikaen kan også serveres rå hvis familien heller ønsker det. Tilsett smør mot slutten av stekingen og smak til med salt og pepper.
    Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med potetmos i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen forsiktig tilbake i kjelen tømt for vann eller i et serveringsfat. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
    God middag!