Ovnsbakt laks med dill, stekte grønnsaker og aioli

Ovnsbakt laks med dill, stekte grønnsaker og aioli

Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
200–250 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Squash
½ stk
Rød paprika
1 stk
Rød chili
½ stk
Vårløk
½ pakke
Dill
½ pakke
Laksefilet
200 g
Tobladssalat
1 pakke
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Lime
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du heller vil steke laksen i en stekepanne, varm opp pannen med olje, ha i laksen med skinnet ned og la den steke på høy varme i omtrent 5 minutter. Trekk pannen til side og tilsett 1 ss smør. Press over lime, sett pannne tilbake på medium varme og la den steke videre i omtrent 7 minutter.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Vask potetene og kutt dem i båter. Finhakk hvitløk. Ha poteter, hvitløk, olje, salt og pepper i en ildfast form og bland alt godt sammen. Sett formen i ovnen og stek potetene alene i omtrent 10 minutter.
Kutt squash og paprika i terninger. Finhakk chili. Bland grønnsakene inn med potetene, sett formen tilbake i ovnen igjen og stek videre i omtrent 10 minutter til. Vend om på grønnsakene underveis for å få en jevnere steking.
Skjær vårløk i tynne skiver. Finhakk dill.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Legg fisken over grønnsakene i ovnen, dryss over dill og vårløk, og stek alt sammen i 8–10 minutter. Steketiden er avhengig av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg lett ved et lite trykk med fingeren.
Server ovnsbakt laks med grønnsaker, poteter, salat, aioli og lime.
God middag!