Viltgryte med knuste poteter og rørte tyttebær

Viltgryte med knuste poteter og rørte tyttebær

Ny oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Kjøttbuljongterning
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Poteter
500 g
Litt salt
Kjøttdeig av vilt og svin
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Medister- og kjøttkakekrydder
¼– ½ pose
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Løk
½ stk
Gulrot
1 stk
Sellerirot
½–1 stk
(Selleri)
Aromasopp
1 pakke
Vann
1–2 dl
Lett crème fraîche
2/3 pakke
Kjøttbuljongterning
½ stk
Brunost
1–2 skiver
(Melk, Laktose)
Gressløk
½ pakke
Rørte tyttebær
1 glass
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en grov potetstappe av potetene. Rør inn melk og litt smør til ønsket konsistens. En annen deilig vri på potetene er å vende inn brunet smør i de knuste potetene. Da får du virkelig en fest av en middag!

Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20–25 minutter.
Finhakk hvitløk. Kutt løk, gulrot og sellerirot i terninger. Del sopp i to.
Brun kjøttet i en forvarmet vid kjele med olje. Det er viktig at kjelen er god og varm og at du ikke rører i kjøttet med en gang, for da blir kjøttet kokt og ikke stekt. Del kjøttet i mindre biter når det har begynt å få en fin stekeskorpe. Krydre kjøttet med salt og medister- og kjøttkakekrydder.
Tilsett grønnsakene og la dem steke sammen med kjøttdeigen til de er blanke. Tilsett vann, crème fraîche og buljongterning, og kok opp. La gryta småkoke i 5–10 minutter. Rør inn brunost og smak til med salt og pepper.
Finakk gressløk. Knus potetene grovt og ha dem over i en skål. Strø over finhakket gressløk.
Server viltgryte med knuste poteter og rørte tyttebær.
God middag!