Soyabakt laks med smørdampet kål og syrlig epledressing
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
400 g
Laksefilet
325 g
Soyasaus
1 ss
Smør
1 ss
Hodekål
1 bit
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
Grønt eple
1 stk
Sitron
½–1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 663 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 37 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Laksen kan også stekes i en stekepanne om du heller foretrekker det. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Tilsett smør og soyasaus mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken mens den steker.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft, og kok opp en vid kjele med lettsaltet vann til kål.
Skyll potetene, og kutt dem i båter eller skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre. Det tar 20–25 minutter.
Legg fisken i en ildfast form, og fordel 1 ss soyasaus og 1 ss smør over fisken. Sett formen i ovnen, og stek den i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kutt hodekålen i tynne strimler. Bland inn 2 ss smør i kjelen fra punkt 1. Tilsett kålen, og la den småkoke i 2–3 minutter. Hell av vannet, og vend inn kryddermiksen.
Kutt eplet i små terninger. Bland epleterningene og crème fraîchen sammen i en skål. Smak til dressingen med saft fra sitronen. Kutt resten av sitronen i båter.
Server soyabakt laks med smørdampet hodekål, stekte poteter og syrlig epledressing.
God middag!