Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvitløk
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornsris
125 g
Vann
Salt
Kjøttdeig
350 g
Løk
1 stk
Hvitløk
2 fedd
Taco kryddermiks
½ pose
Røde bønner
1 boks
Hakkede tomater
1 boks
Salt
Tortillalefser
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Strimlet kålsalat
1 pakke
Røde cherrytomater
½ pakke
Agurk
½ stk
Mais
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Ta tortillalefsene ut av pakken og del dem i trekanter. Fordel trekantene utover et stekebrett og pensle dem med olje. Nå kan du sette brettet i ovnen.
Varm opp ovnen til 180 grader varmluft.
Kok risen som angitt på pakningen..
Finhakk løk og hvitløk. Varm opp en kjele med olje. Stek kjøttdeigen til den er gyllen, og tilsett løk og hvitløk. La det surre sammen i 2–3 minutter. Tilsett tacokrydder etter familiens smak. Det er ganske sterkt, så ha i litt av gangen.
Skyll de røde bønnene. Ha bønner og hakkede tomater i kjelen og rør godt. Om du har barn som ikke er så glad i bønner, kan du servere bønnene ved siden av. La det hele småkoke i 10–12 minutter. Smak til med salt og pepper (se tips).
Kutt tortillalefsene i pizzastykker og fordel dem utover et stekebrett. Pensle dem med olje og stek dem i ovnen til de er sprø.
Hell vannet av maisen, kutt tomatene i to og agurken i terninger og ha salat, mais, tomater og agurk i en bolle (se tips).
Server meksikansk gryte med ris, salat og sprø tortilla.
En hemmelig ingrediens i en god chili er sjokolade. Tilsett 2 ts kakaopulver eller noen ruter mørk sjokolade. Ha olje og eddik på salaten for mer smak.
God middag!