Pannestekt lyr med gulrotpuré og ertesmør
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Melk
2 ss
Smør
1 ss
Lyrfilet
375 g
Urtesalt
½ pakke
Hvetemel
1 ss
Kryddersmør
1 pakke
Erter
125 g
Bladpersille
1 bunt
Soyasaus
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 506 kcal
- Fett:
- 1 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til gulrotpuréen med litt revet ingefær. Eventuelt kan du bruke den syltede varianten som brukes til sushi.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er møre.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok dem til de er møre. Hell av vannet, og kjør sammen gulrøttene og 2 ss melk med en stavmikser til du får en jevn puré. Bland inn 1 ss smør, og smak til med salt og pepper (se tips).
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett med papir. Krydre fisken med urtesalt, og vend den i 1 ss hvetemel (kan sløyfes). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek fisken i 2–4 minutter på hver side, til den er gyllen og flaker seg lett ved et lett trykk med fingeren. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs det smeltede smøret over fisken.
Smelt kryddersmøret i en liten kjele, og tilsett erter. La ertene trekke i smøret i 2–3 minutter. Skyll og hakk bladpersillen fra urtepakken. Tilsett 2 ss soyasaus og persille rett før servering.
Server pannestekt lyrfilet med gulrotpuré, kokte poteter og ertesmør.
God middag!