Stekte fiskeboller med sesampoteter, sprø grønnsaker og dippsaus
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Sesamfrø
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
200 g
Delt kinakål
200 g
Vårløk
½ pakke
Familiens stekte fiskeboller
400 g
Sweet chili-saus
1 pakke
Urtedressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 728 kcal
- Fett: 15 g
- Karbohydrater: 112 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smelt 2 ss smør, og tilsett 2 ss soyasaus. Ha soyasmøret over potetene, før du steker dem i ovnen. Vend om på potene underveis.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene, og kutt dem i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje og sesamfrø, og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre, dette tar 20–25 minutter.
Skrell og finhakk hvitløken, skrell gulrøttene og del dem i to på langs og deretter i skiver på skrått. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne til høy varme, tilsett litt olje og stek fiskebollene i 4–5 minutter, til de er gjennomvarme. Ta fiskebollene ut av pannen.
Ha litt mer olje i stekepannen. Stek hvitløken og gulrøttene i 2 minutter, tilsett kinakålen og vårløken og stek det hele i 2 minutter til. Smak til med salt og pepper. Ha fiskebollene tilbake i pannen.
Server stekte fiskeboller med sprø grønnsaker, sesampoteter, sweet chilisaus og urtedressing.
God middag!