Stekte fiskeboller med sesampoteter, sprø grønnsaker og dippsaus

Stekte fiskeboller med sesampoteter, sprø grønnsaker og dippsaus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
200 g
Delt kinakål
200 g
Vårløk
½ pakke
Familiens stekte fiskeboller
400 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Sweet chili-saus
1 pakke
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 728 kcal
  • Fett: 15 g
  • Karbohydrater: 112 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smelt 2 ss smør, og tilsett 2 ss soyasaus. Ha soyasmøret over potetene, før du steker dem i ovnen. Vend om på potene underveis.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene, og kutt dem i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje  og sesamfrø, og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre, dette tar 20–25 minutter.
Skrell og finhakk hvitløken, skrell gulrøttene og del dem i to på langs og deretter i skiver på skrått. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, tilsett litt olje og stek fiskebollene i 4–5 minutter, til de er gjennomvarme. Ta fiskebollene ut av pannen. 
Ha litt mer olje i stekepannen. Stek hvitløken og gulrøttene i 2 minutter, tilsett kinakålen og vårløken og stek det hele i 2 minutter til. Smak til med salt og pepper. Ha fiskebollene tilbake i pannen. 
Server stekte fiskeboller med sprø grønnsaker, sesampoteter, sweet chilisaus og urtedressing. 
God middag!