Bratwurst med potetmos, stekt løk og stuet kål
Ny oppskrift
Under 25 min
4 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep
Basisvarer:
- Melk/fløte
- smør
- solsikke-/rapsolje
Smør
1 ss
Potetmos
400 g
Melk/fløte
1/2 dl
Kålstuing
1 pakke
Løk
1 stk
Smør
1 ss
Bratwurst
400 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Prøv med syltet eller fersk estragon i potetmosen, det smaker fantastisk! Server gjerne pølsene med sennep.
Sett ovnen på 100 grader.
Ha potetmos og kålstuing i hver sin kjele og varm forsiktig opp. Eventuelt kan du gjøre som beskrevet under. Det er enklere, men vil ta litt lenger tid.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posene med potetmos og kål i vannet og la dem koke i omtrent 15 minutter.
Løft posene opp av vannet, hold i dem med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen og kålstuingen forsiktig over i hvert sitt serveringsfat. Smak til potetmosen med melk eller fløte og litt smør. Smak eventuelt kålstuingen til med litt salt og pepper.
Del pølsene på langs og stek dem gylne på middels pluss varme i en blanding av smør og olje. Legg pølsene over på et ildfast fat og dekk til med folie. Sett fatet i ovnen slik at pølsene holder seg varme frem til servering.
Del løk i skiver og stek skivene gylne i den samme pannen som du stekte pølsene i. Bland den stekte løken i potetmosen, eller bare dander den fint på toppen.
God middag!