Soya- og ingefærbakt isgalt med grønne bønner og fennikel

Soya- og ingefærbakt isgalt med grønne bønner og fennikel

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Poteter
400 g
Isgalt
375 g
(Fisk)
Revet ingefær
2 ts
Smør
1 ss
Soyasaus
1 ss
Grønne bønner
150 g
Fennikel
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
2 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
0 g
Protein:
0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skulle du ha mer ingefær igjen, kutt den i tynne skiver og ha skivene i en kopp varmt vann sammen med en skive lime eller sitron og 1 ts honning. Godt for både kropp og sjel!

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll potetene, og del dem i to. Ha potetene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre, dette tar 20–25 minutter.
Skrap skallet av ingefæren med en skje, og riv den på den fine delen av rivjernet. 
Legg fisken i en ildfast form, og ha på smør, soyasaus og revet ingefær, krydre med grovkvernet pepper. Sett formen i ovnen, og bak fisken i 10–12 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kutt endene av de grønne bønnene. Del fennikel i to, og kutt den i tynne båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne, og tilsett 1 ss olje og 1 ss smør. Stek grønnsakene i 2–3 minutter. Skyll og hakk persille. Vend persille inn i grønnsakene, og smak til med limesaft, salt og pepper. 
Server soya- og ingefærbakt isgalt med grønne bønner, fennikel og stekte poteter.
God middag!