Greske gyros med kryddermarinerte svinestrimler og tzatziki
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Kryddermarinerte svinestrimler
350 g
Agurk
½ stk
Yoghurt
150 g
Tzatzikikrydder
½–1 pakke
Pitabrød
4 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½–1 stk
Ruccola
50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pitabrødene kan også varmes i forsiktig i brødrister, og da trenger du ikke varme opp stekeovnen. Stek rødløk sammen med kjøttet, om du ikke liker rå løk.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Varm en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek halvparten av kjøttet i 2–3 minutter til det har fått en fin bruning. Legg det stekte kjøttet over på en tallerken, og stek så den andre halvparten. Ha alt kjøttet tilbake i stekepannen, smak til med salt og pepper, og dekk med lokk eller folie. Sett pannen til side.
Riv agurk på den groveste delen av rivjernet. Ha den revne agurken i et dørslag, og strø på litt salt. La det stå litt, før du presser vannet ut av agurken. Bland sammen yoghurt, agurk og tzatzikikrydder.
Stek pitabrødene i ovnen i 3–4 minutter, eller til de er lett gylne.
Kutt tomat, agurk og rødløk i skiver. Vask og tørk ruccola. Legg alle grønnsakene på et stort fat. Ha over litt olivenolje og eventuelt litt nykvernet sort pepper.
Server greske gyros med kryddermarinerte svinestrimler og tzatziki.
God middag!