Laksebowl med rødkål, eple, syltet ingefær og chilimajones

Laksebowl med rødkål, eple, syltet ingefær og chilimajones

Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
Jasminris
150 g
Ponzusaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Rødt eple
1 stk
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Syltet ingefær
1 pakke
Finsnittet rødkål
100 g
Koriander
1 bunt
Chilimajones
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
2 kcal
Fett:
0 g
Karbohydrater:
0 g
Protein:
0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis chilimajonesen blir for sterk for barna, kan du spe den ut med litt rømme, crème fraîche eller majones.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Vend sammen ponzusauen og litt av laken fra den syltede ingefæren i en skål. Skjær laksen i store terninger, og vend inn sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen sammen med ponzusausen.
Skyll eplet, og kutt eplet og halve agurken i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
Legg risen i serveringsskåler, og fordel laksen, rødkålen, eplet, agurken og gulroten over. Topp retten med korianderen, ingefæren, resten av teriyakisausen og chilimajonesen.
God middag!