Laksebowl med rødkål, eple, syltet ingefær og chilimajones
Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
Jasminris
150 g
Ponzusaus
1 pakke
Laksefilet
325 g
Sesamfrø
1 pakke
Rødt eple
1 stk
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Syltet ingefær
1 pakke
Finsnittet rødkål
100 g
Koriander
1 bunt
Chilimajones
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 2 kcal
- Fett:
- 0 g
- Karbohydrater:
- 0 g
- Protein:
- 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis chilimajonesen blir for sterk for barna, kan du spe den ut med litt rømme, crème fraîche eller majones.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Vend sammen ponzusauen og litt av laken fra den syltede ingefæren i en skål. Skjær laksen i store terninger, og vend inn sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen sammen med ponzusausen.
Skyll eplet, og kutt eplet og halve agurken i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
Legg risen i serveringsskåler, og fordel laksen, rødkålen, eplet, agurken og gulroten over. Topp retten med korianderen, ingefæren, resten av teriyakisausen og chilimajonesen.
God middag!