Pannestekt lyr med stekt løk, gulrøtter og kremet fiskesaus med sitron og vårløk

Pannestekt lyr med stekt løk, gulrøtter og kremet fiskesaus med sitron og vårløk

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Hvetemel
2 ss
Vårløk
½ pakke
Kremet fiskesaus med sitron
1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
275 kcal
Fett:
1 g
Karbohydrater:
60 g
Protein:
7 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Press litt saft fra sitronen over retten før servering.

Kok potetene møre i lettsaltet vann. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Skrell gulrøttene, del dem i staver og kok gulrotstavene med potetene de siste 6–7 minuttene av koketiden. Hell av vannet, og ha over litt smør, salt og pepper. Vend det forsiktig sammen, og legg på et lokk frem til du skal servere.
Skrell og kutt løken i skiver på omtrent 1 cm. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek løken under lokk i 3–5 minutter, og vend om 3–4 ganger underveis. Smak til med salt og pepper. Ha løken over på en tallerken.
Skyll fiskefiletene i kaldt vann, tørk av og krydre filetene med salt og pepper. Ha 2 ss hvetemel i en dyp tallerken, og vend fiskestykkene i melet.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt smør og olje. Legg den panerte fisken i stekepannen, skru ned til middels varme og stek fisken gyllen på begge sider. Det tar omtrent 6–8 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ha løken tilbake i pannen, så den blir varm til servering.
Skyll og kutt vårløk i tynne skiver. Varm sausen forsiktig opp i en kjele sammen med vårløken.
Kutt sitronen i båter. 
Server pannestekt lyr med stekt løk, gulrøtter, kremet fiskesaus med sitron, vårløk og sitronbåter.
God middag!