Bulgursalat med ovnsbakt aubergine, gulrot og feta.
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Valnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Aubergine
1 stk
Tyrkisk krydder
1 pakke
Gulrøtter
3 stk
Sitron
½ stk
Soyasaus
1 ss
Bulgur
125 g
Valnøtter
1 pakke
Kjerneblanding
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Tørkede aprikoser
75 g
Fetaost
1 pakke
Smør
2 ss
Olivenolje
2 ss
Tobladssalat
50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok bulguren sammen med et laurbærblad for mer smak.
Sett stekeovnen på 230 grader.
Kutt auberginen i to på langs. Lag dype snitt på tvers i snittflaten på hver auberginehalvdel uten å kutte gjennom skallet. Krydre auberginen med ca. ⅔ av det tyrkiske krydderet og litt salt, og drypp over litt olivenolje. Legg auberginehalvdelene med snittflaten opp på et stekebrett med bakepapir, og stek brettet i ovnen i ca. 10 minutter.
Kutt gulrøttene i staver, og vend dem i 1 ss soyasaus og litt pepper og olivenolje. Kutt sitronen i to. Legg gulrøttene og den halve sitronen på stekebrettet med auberginen når auberginen har stekt i ca. 10 minutter. Stek det hele videre i 25–30 minutter, eller til auberginen er helt myk.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og tilsett 2 ss smør og 2 ss olivenolje. Ha i bulguren, litt salt og resten av det tyrkiske krydderet, og bland det hele godt sammen. Hell i den mengden vann som står anvist på bulgurpakken, og gi det hele et oppkok. Legg på et lokk og skru ned til lav varme når det koker. La det trekke i ca. 10 minutter. Ta kjelen av varmen etter 10 minutter, og la den stå i ca. 5 minutter til.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist valnøttene og kjerneblandingen i et par minutter, til nøttene og kjernene har fått litt farge.
Finhakk bladpersillen og aprikosene. Ha den ferdigkokte bulguren i en stor serveringsbolle, og vend inn persillen, aprikosene, gulrøttene og nøttene. Smuldre fetaosten over salaten med fingrene, og skvis over saften fra den ovnsbakte sitronen. Server auberginene og tobladssalaten ved siden av.
God middag!