Brennende kjærlighet med Ringstadpølse og potetmos
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
400 g
Smør
1 ss
Lettmelk
2 dl
Brokkoli
1 stk
Ringstad-pølser
400 g
Gul løk
½ stk
Baconterninger
150 g
Smør
2–3 ss
Soyasaus
1 ss
Honning
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 362 kcal
- Fett:
- 15 g
- Karbohydrater:
- 39 g
- Protein:
- 17 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
«Brennende kjærlighet» er en klassisk dansk rett, som kan serveres med rødbeter, syltede agurker eller en god sennep.
Kok opp to kjeler med vann, en liten med lettsaltet vann til å koke brokkoli og en større med lettsaltet vann til å koke poteter.
Del potetene i to eller fire, og kok dem til de blir møre, det tar 15–20 minutter. Bruk en potetstapper eller sleiv, og mos potetene. Tilsett smør og melk, og mos det hele godt sammen. Smak til med salt og pepper.
Del pølsene i to på langs, og deretter i skiver. Skrell og kutt løk i skiver. Kutt brokkoli i buketter, skrell brokkolistilken og del den i terninger.
Ha litt olje i en middels varm stekepanne, og stek bacon og løken til løken til blir blank. Tilsett smør, soyasaus og sukker eller honning. Tilsett deretter pølseskivene, og stek det hele sammen i 3–4 minutter eller til pølsene er varme.
Kok brokkolien i lettsaltet vann i 4–5 minutter rett før servering.
Server «Brennende kjærlighet» med pølse og potetmos.
God middag!