Cæsarsalat med kylling, bacon og nystekte bagetter

Cæsarsalat med kylling, bacon og nystekte bagetter

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Skivet kyllingfilet
250 g
Baconterninger
150 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Cæsardressing
1 pakke
(Fisk, Sulfitt, Egg, Sennep, Melk)
Grove bagetter
1 pakke
(Bygg, Havre, Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
485 kcal
Fett:
4 g
Karbohydrater:
66 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Cæsarsalaten er en av de store klassikerne. Opprinnelig inneholder den salat, dressing, krutonger og parmesan. Her har vi laget en variant med kylling, bacon, cæsardressing og nystekt brød.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Stek bagettene som anvist på pakken. 
Skyll og tørk salaten. Del den i strimler, og legg den over på et stort serveringsfat. Kutt rødløk i tynne strimler, og del tomaten i terninger. Legg grønnsakene oppå salaten.
Varm opp en stekepanne til middels varme og ha i litt olje. Stek baconterningene til de er sprø, legg dem på et kjøkkenpapir, og la dem renne litt av seg. Stek kyllingkjøttet i samme stekepanne i 4–5 minutter, eller til det har fått en fin stekeoverflate og er gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper.
Fordel kyllingen og baconet over salaten. Riv over Grana Padano. Fordel litt cæsardressing over salaten, og vend om rett før servering. Server resten av dressingen ved siden av.
Del bagettene i mindre biter før servering.
Server cæsarsalat med kylling, bacon, tomater, cæsardressing og nystekte bagetter.
God middag!