Fiskegrateng med råkost, appelsin og kokte poteter

Fiskegrateng med råkost, appelsin og kokte poteter

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Bladpersille
1 pakke
Fiskegrateng
700 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Smør
2–3 ss
Gulrøtter
2 stk
Appelsin
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne litt purre, vårløk eller gressløk i det smeltede smøret før servering.

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Kok opp poteter i lettsaltet vann. Skru ned til medium varme, og la potetene trekke seg møre i omtrent 20–25 minutter. 
Smør en ildfast form med olje. Hell fiskegrateng i formen, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over panko og noen små klatter med smør. Sett gratengen midt i ovnen, og la den steke i omtrent 15–20 minutter.
Skrell og riv gulrøttene. Skrell appelsinen, kutt den i biter, og vend bitene sammen med reven gulrot. Smak til råkosten med salt og pepper.
Smelt smør i en liten kjele (se tips).
Finhakk persille, og dryss over maten. Server fiskegrateng med kokte poteter, råkost og smeltet smør.
God middag!