Fiskegrateng med råkost, appelsin og kokte poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Bladpersille
1 pakke
Fiskegrateng
700 g
Panko
1 pakke
Smør
2–3 ss
Gulrøtter
2 stk
Appelsin
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt purre, vårløk eller gressløk i det smeltede smøret før servering.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Kok opp poteter i lettsaltet vann. Skru ned til medium varme, og la potetene trekke seg møre i omtrent 20–25 minutter.
Smør en ildfast form med olje. Hell fiskegrateng i formen, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over panko og noen små klatter med smør. Sett gratengen midt i ovnen, og la den steke i omtrent 15–20 minutter.
Skrell og riv gulrøttene. Skrell appelsinen, kutt den i biter, og vend bitene sammen med reven gulrot. Smak til råkosten med salt og pepper.
Smelt smør i en liten kjele (se tips).
Finhakk persille, og dryss over maten. Server fiskegrateng med kokte poteter, råkost og smeltet smør.
God middag!