Kyllingvinger med spanske poteter, eple- og kålsalat og aioli

Kyllingvinger med spanske poteter, eple- og kålsalat og aioli

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
400 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Aioli
85 g
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Tomatsalsa
85 g
Overvinger av kylling med timian og hvitløk
480 g
Paprikakrydder
½–1 pakke
Strimlet kålsalat
120 g
Grønt eple
1 stk
Vårløk
½ pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
596 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
41 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For mer autentiske poteter, stek dem sammen med litt grovhakket chili.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene, og del dem i to på langs. Grovhakk hvitløken. Legg potetene og hvitløken på et brett med bakepapir. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Vend det godt sammen. Sett stekebrettet inn i ovnen, og stek potetene i 25–30 minutter. 
Legg kyllingvingene på et eget stekebrett med bakepapir. Bland sammen 3–4 ss olje, paprikakrydderet og en klype salt. Fordel krydderblandingen over kyllingen. Sett stekebrettet inn i ovnen, og stek kyllingvingene i 15–20 minutter. Bytt gjerne plass på brettene underveis.
Ha strimlet kålsalat i en bolle. Del eplet i tynne strimler, og kutt vårløk i tynne skiver. Bland sammen kål, eple og vårløk. Ha over olivenolje og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. 
Topp potetene med aioli og salsa når de er gylne og møre. Du kan eventuelt servere alt hver for seg.
Server kyllingvingene med spanske poteter, eple- og kålsalat og aioli.
God middag!