Roede
Fiskeburgere med søtpoteter, ertepuré og fiskesaus med sitron
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- margarin
- olje
- pepper
- salt
Rødbete
1 stk
Rødløk
2 stk
Søtpoteter
2 stk
Sitron
1 stk
Olje
1 ss
Lofotburgere med torsk og sei
250 g
Grønne erter
250 g
Margarin
1 ss
Kremet fiskesaus med sitron
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 113 kcal
- Fett:
- 2 g
- Karbohydrater:
- 4 g
- Protein:
- 19 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fiskeburgerne kan pannestekes. Ertene kan kokes 1–2 minutter i vann, og serveres hele.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann til ertene.
Kutt sitronen i båter. Skrell rødbetene og rødløken, og vask søtpotetene godt. Kutt rødbetene, rødløken og søtpotetene i båter. Rødbetene kan godt kuttes i mindre båter enn søtpotetene, siden de trenger litt mer tid på å bli gjennomstekte. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper, og litt saft fra sitronen. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25–30 minutter, til de er gylne og møre.
Legg fiskeburgerne i en ildfast form, og varm dem i stekeovnen i omtrent 10 minutter.
Kok ertene i omtrent 2 minutter, hell av nesten alt vannet og kjør ertene lett sammen med en stavmikser. Rør inn 1 ss margarin, og krydre med salt og pepper. Dekk med lokk fram til servering.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Server resten av sitronbåtene ved siden av.
125 g Søtpotet: 100 g Grønnsaker: 100 g Ertepuré: 50 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!