Ovnsbakt kyllingfilet med soyastekt brokkoli, tomatsalat og søtpotet- og gulrotmos
Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Glutenfri soyasaus
- laktosefritt smør
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Banansjalottløk
1/2 stk
Brokkoli
1 stk
Gulrot
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Kyllingfilet
300 g
Søtpotet
2 stk
Tomat
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 ss
Olivenolje
Olje
Pepper
Salt
Laktosefritt smør
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mos søtpotetene og gulrøttene sammen med litt laktosefritt smør for en fyldigere smak.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell og kutt søtpotetene og gulrøttene i mindre biter. Legg gulrot- og søtpotetbitene i en stor kjele, dekk dem med vann, og rør inn hønsebuljongen. La grønnsakene koke i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek kyllingen med skinnsiden ned i ca 2 minutter, snu kyllingen, og stek videre i ca 2 minutter på den andre siden. Legg kyllingen i en ildfast form, og stek i ovnen i 10-12 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
Kutt tomaten i små terninger, og skrell og finhakk banansjalottløken. Bland sammen i en skål, og smak til med olivenolje, salt og pepper.
Sil vannet av søtpotetene og gulrøttene, og ta vare på litt av buljongvannet i en beholder. La grønnsakene dampe seg tørre et par minutter. Mos søtpotetene og gulrøttene sammen med det laktosefrie smøret, og smak til med salt og pepper. Spe på med buljongvannet for en glattere konsistens.
Del brokkolien i mindre buketter. Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til høy varme. Stek brokkolien i 3-4 minutter, eller til den har fått litt farge. Skru ned til lav varme, og ha over den glutenfrie soyasausen.
God middag!