Ovnsbakt kyllingfilet med soyastekt brokkoli, tomatsalat og søtpotet- og gulrotmos

Ovnsbakt kyllingfilet med soyastekt brokkoli, tomatsalat og søtpotet- og gulrotmos

Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Glutenfri soyasaus
    • laktosefritt smør
    • olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    Banansjalottløk
    1/2 stk
    Brokkoli
    1 stk
    Gulrot
    150 g
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Kyllingfilet
    300 g
    Søtpotet
    2 stk
    Tomat
    1 stk
    Glutenfri soyasaus
    1 ss
    Olivenolje
    Olje
    Pepper
    Salt
    Laktosefritt smør
    1 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Mos søtpotetene og gulrøttene sammen med litt laktosefritt smør for en fyldigere smak.

    Sett stekeovnen på 200 grader.
    Skrell og kutt søtpotetene og gulrøttene i mindre biter. Legg gulrot- og søtpotetbitene i en stor kjele, dekk dem med vann, og rør inn hønsebuljongen. La grønnsakene koke i 20-25 minutter, eller til de er møre.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek kyllingen med skinnsiden ned i ca 2 minutter, snu kyllingen, og stek videre i ca 2 minutter på den andre siden. Legg kyllingen i en ildfast form, og stek i ovnen i 10-12 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
    Kutt tomaten i små terninger, og skrell og finhakk banansjalottløken. Bland sammen i en skål, og smak til med olivenolje, salt og pepper.
    Sil vannet av søtpotetene og gulrøttene, og ta vare på litt av buljongvannet i en beholder. La grønnsakene dampe seg tørre et par minutter. Mos søtpotetene og gulrøttene sammen med det laktosefrie smøret, og smak til med salt og pepper. Spe på med buljongvannet for en glattere konsistens.
    Del brokkolien i mindre buketter. Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp til høy varme. Stek brokkolien i 3-4 minutter, eller til den har fått litt farge. Skru ned til lav varme, og ha over den glutenfrie soyasausen.
    God middag!