Hamburger med potetbåter og salat

Hamburger med potetbåter og salat

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg

Basisvarer:
  • Egg
  • evt. sylteagurk, ketsjup, sennep eller dressing
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Salt
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
1/2 stk
Evt. sylteagurk, ketsjup, sennep eller dressing
Kjøttdeig
400 g
Egg
1 stk
(Egg)
Sjalottløk
1 stk
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Hamburgerbrød
2 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt smør på potetene mot slutten av steketiden. Det gir en flott smak og farge, og samtidig kan det være med på å gi en sprøere overflate.

Sett ovnen på 225 grader varmluft og finn frem en langpanne med bakepapir.
Vask og skrubb poteter, del dem i tynne båter og legg dem i langpannen.
Bland inn olje, salt og pepper. Sett pannen i ovnen og stek potetene gylne, det tar omtrent 20-25 minutter. Vend på potetene underveis (se tips).
Brekk av hjertesalatblader og del tomater og løk i skiver. Legg grønnsakene på et fat.
Finhakk sjalottløk. Bland den sammen med kjøttdeig, egg, salt og pepper. Del burgerdeigen i fire like store biter. Fukt hendene med kaldt vann og form bitene til burgere. Rut dem gjerne med en kniv før steking, det gir jevnere stekeskorpe og mer smak. Pensle burgerne med olje og stek dem til de er gylne, omtrent 3-5 minutter på hver side.
Rist burgerbrødene i en brødrister til de er gylne.
Server med alle elementene på bordet, så kan alle montere sin burger slik de liker den best. Server gjerne med sylteagurk, ketsjup, sennep og dressing.
God middag!