Hjemmelagde fiskepinner med ovnsbakte rotgrønnsaker og remulade
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Gul løk
½ stk
Seifilet
375 g
Hvetemel
1 dl
Egg
2 stk
Panko
1 pakke
Remulade
75 g
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 897 kcal
- Fett:
- 47 g
- Karbohydrater:
- 72 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For kortere steketid, kutt grønnsakene i terninger og lag nuggets av fisken. Stek dem i en stekepanne med litt olje.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i staver. Skrell og kutt løk i tynne skiver. Kutt sitronen i båter.
Ha rotgrønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i 20–25 minutter. Vend på dem underveis for en jevnere steking.
Skjær seifiletene i fingertykke skiver, og krydre fisken med salt og pepper. Visp sammen egg i en skål, og ha 1 dl hvetemel og panko i hver sin dype tallerken. Vend først fisken i hvetemel, deretter i egg og så i panko.
Fordel fiskepinnene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i 12–15 minutter.
Server hjemmelagde fiskepinner med ovnsbakte rotgrønnsaker, remulade og sitronbåter.
God middag!