Plukkfisk med sei, baconstekte grønnsaker og gressløk

Plukkfisk med sei, baconstekte grønnsaker og gressløk

Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Laktosefri melk
    • olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    • vann
    Seifilet
    300 g
    Mandelpoteter
    400 g
    Grønne bønner
    1 pakke
    Baconterninger
    100 g
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Blomkål
    1/2 stk
    Gressløk
    1/2 pakke
    Gul løk
    1/2 stk
    Laktosefri melk
    1 dl
    Olivenolje
    Olje
    Salt
    Pepper
    Salt
    1 ts
    Vann
    1 l
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt laurbærblad og pepperkorn i vannet når du trekker fisken!

    Skrell mandelpotetene, og legg dem i en kjele. Dekk til potetene med vann, og kok opp. Skru ned til middels lav varme, og la potetene trekke under lokk i 20-25 minutter, eller til de er møre.
    Del blomkålen i mindre buketter, og kutt stilken i skiver. Finhakk løken, og skrell og press hvitløken. Skjær fisken i grove biter.
    Kok opp 1 liter vann med 1 ts salt. La fisken trekke i vannet, under lokk, i 6-8 minutter, eller til den flaker seg. Sil av vannet.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek løken og hvitløken i 2-3 minutter, eller til løken er blank. Legg løken og hvitløken til side i en skål. Ikke vask stekepannen.
    Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et par minutter. Mos potetene, og spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Bland løken og fisken grovt inn i potetmosen. Smak til med olivenolje, salt og pepper rett før servering.
    Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp igjen til høy varme. Stek baconet i 2-3 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha i blomkålen og aspargesbønnene, og stek videre i 2-3 minutter, eller til blomkålen har en gyllenbrun skorpe.
    Finhakk gressløken, og vend den inn i plukkfisken før servering.
    God middag!