Plukkfisk med sei, baconstekte grønnsaker og gressløk
Ny oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Laktosefri melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Seifilet
300 g
Mandelpoteter
400 g
Grønne bønner
1 pakke
Baconterninger
100 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Blomkål
1/2 stk
Gressløk
1/2 pakke
Gul løk
1/2 stk
Laktosefri melk
1 dl
Olivenolje
Olje
Salt
Pepper
Salt
1 ts
Vann
1 l
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt laurbærblad og pepperkorn i vannet når du trekker fisken!
Skrell mandelpotetene, og legg dem i en kjele. Dekk til potetene med vann, og kok opp. Skru ned til middels lav varme, og la potetene trekke under lokk i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Del blomkålen i mindre buketter, og kutt stilken i skiver. Finhakk løken, og skrell og press hvitløken. Skjær fisken i grove biter.
Kok opp 1 liter vann med 1 ts salt. La fisken trekke i vannet, under lokk, i 6-8 minutter, eller til den flaker seg. Sil av vannet.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek løken og hvitløken i 2-3 minutter, eller til løken er blank. Legg løken og hvitløken til side i en skål. Ikke vask stekepannen.
Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen i et par minutter. Mos potetene, og spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Bland løken og fisken grovt inn i potetmosen. Smak til med olivenolje, salt og pepper rett før servering.
Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp igjen til høy varme. Stek baconet i 2-3 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ha i blomkålen og aspargesbønnene, og stek videre i 2-3 minutter, eller til blomkålen har en gyllenbrun skorpe.
Finhakk gressløken, og vend den inn i plukkfisken før servering.
God middag!