Biff Stroganoff med strimlet storfe og potetmos
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvetemel
- melk
- paprikakrydder
- pepper
- salt
- smør
Storfestrimler
500 g
Mandelpoteter
700 g
Minisjampinjong
200 g
Rød paprika
2 stk
Tomatpuré
1/2 boks
Hjertesalat
1 stk
Cherrytomater
1/2 pakke
Gul løk
1 stk
Oksebuljong
1 pakke
Hvetemel
2 ss
Salt
Pepper
Smør
2 ss
Melk
2 dl
Agurk
1 stk
Paprikakrydder
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skrell og kok mandelpotetene i ca 20 minutter, eller til potetene er møre.
Finhakk løken, kutt paprika i strimler,og skrell og kutt mini sjampinjong i to ved behov.
Stek biffstrimlene i en gryte eller stor stekepanne på middels høy varme i 2 ss olje i ca 3 minutter, til kjøttet har fått en gyllenbrun skorpe. Sett kjøttet til side på en tallerken.
Stek grønnsakene i gryten du brukte til kjøttet i ca 3 minutter, eller til løken er blank. Bland 2 ss hvetemel godt inn med grønnsakene, og stek videre i ca 1 minutt. Tilsett 1/2 boks tomatpurè og stek videre ca et minutt. Spe til med ca 3 dl vann, og rør inn oksebuljong. Vend så inn kjøttet, og smak eventuelt til med litt pepper og paprikakrydder.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 2 ss smør. Spe på med 2 dl melk, og mos til potetmosen får en jevn og luftig konsistens. Smak til med salt og pepper.
Skyll og del opp hjertesalat og agurk i grove biter. Del opp 1/2 boks cherrytomater i to, og vend inn med salaten i en salatskål. Topp med litt olivenolje
God middag!