Kylling tandoori masala med hjemmelaget nanbrød
Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Litt salt
- smør eller solsikke-/rapsolje
- solsikke-/rapsolje
- vann
Basmatiris
1 pakke
Vann
Litt salt
Hvitløk
¼ fedd
Rød chili
½–1 stk
Ingefær
1–2 ss
Rødløk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Brokkoli
½ stk
Kyllingbryst
300 g
Smør eller solsikke-/rapsolje
2 ss
Tandoori masala kryddermiks
½ pose
Hakkede tomater
1 boks
Vann
½ dl
Middagsyoghurt
1 pakke
Litt salt
Pizzadeig
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Litt salt
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spar denne retten til en dag med bedre tid og få deg en kjøkkenhjelper som kan kjevle ut nanbrødene. Det er jo så hyggelig når man er flere om måltidet! Lag en hvitløksolje av finhakket hvitløk og olje som du pensler nanbrødene med.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Finn frem alle ingrediensene du trenger.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Finhakk hvitløk og chili. Riv eller finhakk ingefær. Kutt rødløk og paprika i strimler. Del brokkoli i buketter.
Del kyllingen i terninger.
Stek kyllingen sammen med litt av tandoorikrydderet, hvitløk og chili. Bruk en vid kjele, og stek med litt smør eller olje til kyllingbitene har fått litt farge. Tilsett ingefær, rødløk, paprika og brokkoli, og la det steke med i 1–2 minutter. Vend om underveis.
Ha på hakkede tomater og middagsyoghurt. Skyll ut tomatboksen med litt vann og ha også dette i gryta. Kok opp og la gryta småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med tandoorikrydder og salt (se tips).
Del pizzadeigen i to like emner. Trykk eller kjevle ut emnene til avlange bunner. Legg bunnene over på et stekebrett kledd med bakepapir. Pensle dem med olje og ha på litt salt (se tips). Stek nanbrødene lett gylne midt i stekeovnen.
Server kylling tandoori masala med hakket koriander, hjemmelaget nanbrød og basmatiris.
God middag!