Kylling tandoori masala med hjemmelaget nanbrød

Kylling tandoori masala med hjemmelaget nanbrød

Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Litt salt
    • smør eller solsikke-/rapsolje
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Basmatiris
    1 pakke
    Vann
    Litt salt
    Hvitløk
    ¼ fedd
    Rød chili
    ½–1 stk
    Ingefær
    1–2 ss
    Rødløk
    1 stk
    Grønn paprika
    1 stk
    Brokkoli
    ½ stk
    Kyllingbryst
    300 g
    Smør eller solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Tandoori masala kryddermiks
    ½ pose
    Hakkede tomater
    1 boks
    Vann
    ½ dl
    Middagsyoghurt
    1 pakke
    Litt salt
    Pizzadeig
    1 stk
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Litt salt
    Koriander
    1 bunt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Spar denne retten til en dag med bedre tid og få deg en kjøkkenhjelper som kan kjevle ut nanbrødene. Det er jo så hyggelig når man er flere om måltidet! Lag en hvitløksolje av finhakket hvitløk og olje som du pensler nanbrødene med.

    Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Finn frem alle ingrediensene du trenger.
    Kok ris etter anvisning på pakken.
    Finhakk hvitløk og chili. Riv eller finhakk ingefær. Kutt rødløk og paprika i strimler. Del brokkoli i buketter.
    Del kyllingen i terninger.
    Stek kyllingen sammen med litt av tandoorikrydderet, hvitløk og chili. Bruk en vid kjele, og stek med litt smør eller olje til kyllingbitene har fått litt farge. Tilsett ingefær, rødløk, paprika og brokkoli, og la det steke med i 1–2 minutter. Vend om underveis.
    Ha på hakkede tomater og middagsyoghurt. Skyll ut tomatboksen med litt vann og ha også dette i gryta. Kok opp og la gryta småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med tandoorikrydder og salt (se tips).
    Del pizzadeigen i to like emner. Trykk eller kjevle ut emnene til avlange bunner. Legg bunnene over på et stekebrett kledd med bakepapir. Pensle dem med olje og ha på litt salt (se tips). Stek nanbrødene lett gylne midt i stekeovnen.
    Server kylling tandoori masala med hakket koriander, hjemmelaget nanbrød og basmatiris.
    God middag!