Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
Bechamelsaus
1 pakke
Lasagneplater
1 pakke
Extra virgin olivenolje
1/2-1 dl
Revet gouda
1 pakke
Tomat
2 stk
Rødløk
1/2 stk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Isbergsalat
1/2 stk
Hakkede tomater
Løk
Kinesisk hvitløk
Kjøttdeig
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Her er det rom for mange individuelle variasjoner. Tilsett fersk basilikum, persille eller timian i kjøttsausen når den er varmet opp. Du kan blande i ekstra muskatnøtt eller revet ost i bechamelsausen eller ha ost mellom lagene. Ønsker du mer spice, kan du tilsette kajennepepper eller chili i kjøttsausen.
Varm opp bolognesesausen i en kjele. Du kan la det være, men jeg synes jeg får en jevnere fordeling når sausen er varm.
Fyll to ildfaste former lagvis. Start med litt olivenolje og et tynt lag kjøttsaus.
Legg deretter pastaplater, kjøttsaus, litt olivenolje og små klumper bechamelsaus.
Start på nytt igjen med pastaplater og kjøttsaus. Fortsett til formene er nesten fulle.
Det siste laget skal avsluttes med kjøttsaus, bechamel, litt olje og revet ost på toppen.
Bak formene i ovnen i omtrent 20-30 minutter. Stikk i lasagnen etter 20 minutter for å sjekke om pastaplatene er møre.
Når lasagnen er i ovnen, lager du salat. Finsnitt salat, tomater i båter og rødløk i tynne skiver.
God middag!