Nachos med søtpotet, lettsyltet rødløk og guacamole
Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Borlottibønner
1 pakke
Three spice
1 pakke
Nachochips
1 pakke
Revet mozzarella
100 g
Tomat
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Guacamole
1 pakke
Rødløk
1 stk
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 210 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 16 g
- Protein:
- 9 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du rester av feta eller annen ost i kjøleskapet? Ha litt på nachosen før du setter den i ovnen!
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland sammen rødløkskivene og saft fra halve limen i en skål. Smak til med salt.
Skyll og kutt søtpoteten i mellomstore terninger. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Ha søtpotetterningene i en ildfast form, og vend inn 1 ts av tacokrydderet og litt olje. Stek søtpoteten i ovnen i 10 minutter, og ta formen ut av ovnen. Ha nachochipsene på et stekebrett med bakepapir. Fordel søtpotetterningene, bønnene og mozzarellaen på toppen. Stek nachosen i ovnen i 10 minutter.
Kutt tomaten i små biter. Skyll og finhakk korianderen fra urtepakken. Kruspersillen skal brukes i en annen rett. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Bland tomatbitene, korianderen, løken og hvitløken sammen i en skål, og smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Server guacamolen til retten.
God middag!