Asiatisk fiskegryte med sei, aspargesbønner, gulrotskiver og basmatiris
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Grønne bønner
1 pakke
Basmatiris
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Fiskebuljong
1/2 pakke
Gulrot
400 g
Ingefær
1 bit
Kinesisk hvitløk
1 stk
Kokosmelk
2 pakke
Seifilet
600 g
Tomatpuré
1 1/2 ss
Vårløk
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gryten med frisk koriander og lime!
Skrell og finhakk 1 bit ingefær og 1 stk kinesisk hvitløk, og finsnitt 1 pk vårløk. Stek ingefæren, hvitløken og vårløken i en kjele med litt olje på middels varme i ca 2 minutter. Tilsett 1 1/2 ss tomatpuré og ønsket mengde av 1 pk chiliflakes, og stek videre i ca 2 minutter.
Ha 2 bokser kokosmelk og 1/2 pk fiskebuljong i kjelen, og kok opp. Skru varmen ned til middels, og la gryten stå og trekke i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tilbered 1 pk basmatiris som anvist på pakken.
Skrell og kutt ca 400 g gulrot i tynne skiver, og skyll og kutt 1 pk aspargesbønner i to. Skjær ca 600 g seifilet i terninger.
Ha gulroten i gryten, og la den trekke i ca 3 minutter. Ha deretter i aspargesbønnene, vårløken og fisken, og la gryten småkoke i ytterligere 3-5 minutter, til fisken er gjennomkokt og grønnsakene er møre.
God middag!