Urtepanert flyndre med grovknuste poteter, asparges og remulade
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Smør
2 ss
Urtepanert flyndrefilet
300 g
Gulrøtter
2 stk
Asparges
100 g
Sitron
1 stk
Remulade
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 478 kcal
- Fett:
- 21 g
- Karbohydrater:
- 64 g
- Protein:
- 8 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Her kan du lage en fin potetmos om du heller ønsker det. Skrell potetene og kok dem møre. Hell av vannet og mos dem. Ha i smør og spe med melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp. Vend inn 2 ss smør, og smak til med salt og pepper.
Skrell gulrøttene og del dem i fire på langs. Kutt av de fire nederste centimeterne på aspargesen, denne delen er trevlete og skal ikke brukes. Legg fisken og gulrøttene på hvert sitt stekebrett med bakepapir. Drypp litt olje over gulrøttene og krydre dem med salt og pepper. Stek fisken og gulrøttene i ovnen i 12–15 minutter. Legg aspargesen på brettet sammen med gulrøttene når det er 5 minutter igjen av steketiden, og stek alt ferdig sammen.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene og remuladen til retten.
God middag!