Kjøttkaker med surkål, poteter og brun saus

Kjøttkaker med surkål, poteter og brun saus

Retten har ingen vurdering
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Solsikke-/rapsolje
  • smør
Poteter
500 g
Blomkål
½ stk
Gulrot
1 stk
Surkål
1 pakke
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Kjøttkaker
420 g
(Soya, Melk, Laktose)
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Smør
1–2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: N/A
  • Fett: N/A
  • Karbohydrater: N/A
  • Protein: N/A
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du en mer karakteristisk saus kan du tilsette 1–2 ss grov sennep. Server gjerne med tyttebærsyltetøy.

Sett over poteter til koking i lettsaltet vann og kok potetene møre. Det tar omtrent 25 minutter. Skrell og del gulrot i tynne skiver. Kok gulrotskivene med potetene de siste 4–5 minuttene. Hell av vannet og sett på lokk for å holde det varmt frem til servering.
Kok opp en kjele med vann. Ha posene med surkål og brun saus i kjelen. La det småkoke i 10 minutter.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek kjøttkakene på middels varme til de er gjennomvarme. Ha i smør mot slutten av steketiden.
Løft posene med surkål og brun saus opp av vannet, hold i dem med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell surkålen forsiktig over i et serveringsfat og sausen over i et sausenebb.
Server kjøttkaker med poteter, surkål og brun saus.
God middag!