Plukkfisk med stekte grønnsaker og bacon
Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Melk
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Seifilet
600 g
Vann
Potetmos
1 pakke
Baconterninger
1 pakke
Grønne bønner
1 pakke
Gul løk
1 stk
Blomkål
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gressløk
1 pakke
Melk
2 dl
Olivenolje
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rør inn en spiseskje smør i potetmosen for ekstra god smak!
Del 1 stk blomkål i mindre buketter, og kutt blomkålstilken i skiver. Finhakk 1 stk gul løk, og skrell og press 1/2 stk kinesisk hvitløk.
Kok opp 1 l vann med 1 ts salt. Skjær ca 600 g seifilet i grove biter. La fisken trekke i vannet, under lokk, i 6-8 minutter, til den flaker seg.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken i 2-3 minutter, til den er blank. Tilsett 1 pk potetmos, og varm den opp under omrøring. Ha i den ferdige fisken, og mos den grovt inn i potetmosen. Spe på med melk under omrøring, til blandingen har en myk konsistens. Smak til med olivenolje, salt og pepper rett før servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek 1 pk baconterninger i 2-3 minutter, til baconet er gyllent og sprøtt. Ha i blomkålen og 1 pk aspargesbønner, og stek videre i 2-3 minutter, eller til blomkålen har en gyllenbrun skorpe.
Finhakk 1 pk gressløk. Vend gressløken inn i plukkefisken ved servering.
God middag!