Fiskepudding med smørdampede gulrøtter og brokkoli
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Litt salt
- smør
- smør eller solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Søtpotet
1 stk
Litt salt
Brokkoli
½ stk
Gulrot
1 stk
Smør
2-3 ss
Fiskepudding
450 g
Smør eller solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du et egg overs, kok egget, finhakk det og bland det inn i det smeltede smøret. Vips, så har du eggesmør.
Skrell søtpoteten og del den i fingertykke skiver. Kok opp poteter og søtpoteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la dem trekke seg møre. Det tar omtrent 20 minutter. Sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av gulrot og brokkoli.
Skrell gulrot og brokkolistilk, og del dem i skiver. Del brokkoliblomsten i mindre buketter. Kok brokkolistilken i 4–5 minutter, og gulrotskiver og brokkolibuketter i 2–3 minutter. Smelt kryddersmøret i kjelen sammen med brokkoli og gulrot.
Kutt fiskepuddingen i skiver à 1 cm. Stek skivene til de er gylne på begge sider i en stekepanne med olje og smør.
Server fiskepudding med poteter, gulrot, brokkoli og kryddersmør.
God middag!