Moussaka med kjøttdeig av storfe og får, tomatsaus og aubergine
Roede

Moussaka med kjøttdeig av storfe og får, tomatsaus og aubergine

Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser
Krydret lam- og storfekjøttdeig med aubergine og tomatsaus er en smaksrik ovnsbakt rett. Med en frisk spinatsalat og oliven er dette en sunn og inspirerende middag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Aubergine
1 stk
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Bakepotet
1 stk
Kjøttdeig av storfe og får
300 g
Middelhavskrydder
½ pakke
(Sennep)
Moste tomater
350 ml
Urtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Olje
1 ss
Vann
1 dl
Sukker
1 ts
Spinat
50 g
Tomat
1 stk
Snackoliven
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
700 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
57 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt rødvin i kjøttsausen, og topp moussakaen med ost for enda bedre smak.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Kutt auberginen i skiver. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir, og strø over litt salt. Stek aubergineskivene i ovnen i 10 minutter. 
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll og kutt poteten i små terninger.
 Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den har fått en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Krydre med middelhavskrydderet, salt og pepper. Skru ned varmen til middels varme, og ha i løken, hvitløken og potetterningene. Stek videre i omtrent 5 minutter. Vend om underveis. Bland inn de moste tomatene, 1 dl vann, og gi det hele et lite oppkok. La kjøttsausen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med 1 ts sukker, middelhavskrydderet, salt og pepper.
 Tørk aubergineskivene med litt kjøkkenpapir. Legg aubergineskivene og kjøttsausen lagvis i en stor, smurt ildfast form. Topp moussakaen med urtesausen. Stek moussakaen midt i stekeovnen i 15–20 minutter, eller til den er gjennomstekt og har fått en jevn stekeskorpe på toppen.
 Skyll og tørk spinaten. Kutt tomaten i terninger. Bland sammen spinaten, tomaten, olivenene og saften fra sitronen i en salatbolle.
Moussaka: 400 g Salat: 75 g Oliven: 1 ss Energiinnhold: ca. 370 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!