Pannestekt kylling med gratinert blomkål, ovnsbakte poteter og kremet soppsaus

Pannestekt kylling med gratinert blomkål, ovnsbakte poteter og kremet soppsaus

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Kyllingbryst
600 g
Blomkål
1 stk
Mandelpoteter
700 g
Sitruskrydder
1 pakke
Salt
Pepper
Olje
Steinsoppsaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Rødløk
1 stk
Smør
1,5 ss
Hvetemel
1,5 ss
Melk
3 dl
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Kinesisk hvitløk
0,5 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk hele blomkålen. Stilken er like næringsrik som bukettene!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og press hvitløken, og kutt potetene i båter. Ha potetene i en ildfast form, og vend inn hvitløken og litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Riv grana padanoen på et rivjern. Smelt 1 1/2 ss smør i en kjele på middels varme, og rør inn 1 1/2 ss hvetemel. Spe på med 3 dl melk under omrøring, og kok opp. Rør inn osten, og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke til den tykner.
Del blomkålen i mindre buketter, og fordel bukettene i en ildfast form. Hell over ostesausen, og stek formen i ovnen, under potetene, i ca. 20 minutter.
Kutt rødløken i skiver. Stek løkskivene i ovnen med potetene de siste 15-20 minuttene av steketiden.
Skjær kyllingbrystene i to på langs, slik at de blir halvparten så tykke.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på den ene siden. Snu, og stek videre i ca. 1 minutt på den andre siden, eller til kyllingen er gjennomstekt. Krydre kyllingbrystene med sitruskrydderet og litt salt mot slutten av steketiden.
Varm opp steinsoppsausen på lav varme. Rør om jevnlig, slik at sausen ikke svir seg.
God middag!