Pannestekt torsk med baconsmør, ertepuré og ovnsbakte poteter
Ny oppskrift
Under 45 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Torskefilet
600 g
Baconterninger
1 pakke
Grønne erter
500 g
Poteter
700 g
Olje
Salt
Pepper
Lime
0,5 stk
Smør
Melk
1 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tørk lett av fisken med et kjøkkenhåndkle eller kjøkkenpapir før steking for et bedre resultat.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i båter, og ha potetbåtene på et stekebrett. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Kok opp 1 dl melk med 2 ss smør i en kjele. Tilsett ertene. Kjør blandingen til en puré med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt, pepper og saft fra den halve limen. Spe på med mer melk om du ønsker det. La ertepuréen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en tørr stekepanne til full varme. Stek baconterningene i 3 minutter, til de er gyllenbrune. Ha baconet over i en liten kjele, ha i 4 ss smør, og rør til smøret har smeltet. Ikke vask stekepannen.
Ha litt olje i stekepannen du brukte til baconet, og varm den opp igjen til full varme. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt.
God middag!