Kokt bayonneskinke med ovnsbakte grønnsaker, potetmos og løksjy

Kokt bayonneskinke med ovnsbakte grønnsaker, potetmos og løksjy

Ny oppskrift
Under 45 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Melk
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    • soyasaus
    • vann
    Bayonneskinke
    600 g
    Mandelpoteter
    800 g
    Smør
    Melk
    1 dl
    Gul løk
    1 stk
    Soyasaus
    Vann
    Pepper
    Salt
    Brokkoli
    1 stk
    Gulrot
    300 g
    Olje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    For litt mindre oppvask kan du koke grønnsakene sammen med bayonneskinken.

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Skrell mandelpotetene, og legg dem i en kjele. Dekk til potetene med vann, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la potetene trekke under lokk i 20-25 minutter, eller til de er møre.
    Sett en kjele med ca. 2 liter vann på kok.
    Del brokkolien i mindre buketter. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Ha grønnsakene på et stekebrett eller i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
    Når vannet fra punkt 3 koker, skru ned til lav varme. Ha bayonneskinken i vannet, og la skinken trekke under lokk i 10-15 minutter.
    Kutt løken i tynne skiver. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken i 3-4 minutter, eller til den er gyllenbrun. Tilsett 1 ss soyasaus og 2 dl vann, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la løksjyen småputre frem til servering. Smak til med pepper.
    Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 2 ss smør. Spe på med 2 dl melk, litt og litt, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
    God middag!