Kokt bayonneskinke med ovnsbakte grønnsaker, potetmos og løksjy
Ny oppskrift
Under 45 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- vann
Bayonneskinke
600 g
Mandelpoteter
800 g
Smør
Melk
1 dl
Gul løk
1 stk
Soyasaus
Vann
Pepper
Salt
Brokkoli
1 stk
Gulrot
300 g
Olje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For litt mindre oppvask kan du koke grønnsakene sammen med bayonneskinken.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell mandelpotetene, og legg dem i en kjele. Dekk til potetene med vann, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la potetene trekke under lokk i 20-25 minutter, eller til de er møre.
Sett en kjele med ca. 2 liter vann på kok.
Del brokkolien i mindre buketter. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Ha grønnsakene på et stekebrett eller i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Når vannet fra punkt 3 koker, skru ned til lav varme. Ha bayonneskinken i vannet, og la skinken trekke under lokk i 10-15 minutter.
Kutt løken i tynne skiver. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken i 3-4 minutter, eller til den er gyllenbrun. Tilsett 1 ss soyasaus og 2 dl vann, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la løksjyen småputre frem til servering. Smak til med pepper.
Hell vannet av potetene, og mos dem sammen med 2 ss smør. Spe på med 2 dl melk, litt og litt, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!