Club sandwich med kylling, bacon, egg og aioli
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Poteter
400 g
Potetkrydder
1 pakke
Bøkerøkt bacon i skiver
150 g
Skivet kyllingfilet
250 g
Egg
2 stk
Pitabrød
4–6 stk
Tomat
1 stk
Aioli
1 pakke
Tobladssalat
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1451 kcal
- Fett:
- 63 g
- Karbohydrater:
- 147 g
- Protein:
- 73 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt potetene i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel eller mandolin. Legg dem utover et stekebrett, og ha på litt olje og krydder. Stek potetene i ovnen omtrent 20 minutter eller til de er gylne og sprø.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gjennomstekte. Vend inn potetkrydderet når potetene er ferdigstekte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 7–8 minutter, til det er sprøtt. Legg baconet på et fat, og stek kyllingskivene i omtrent 5 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte. Snu om på skivene underveis i steketiden. Krydre med salt og pepper, og legg kyllingen på et fat. Skru ned til middels varme, og stek eggene som speilegg i 2–3 minutter på hver side, til de har en jevn stekeskorpe, men er bløte inni.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
Skyll tomaten, og kutt den i skiver. Del pitabrødene i to på midten, og legg halvparten av dem utover kjøkkenbenken. Smør aiolien på brødet, og fordel salaten, tomatskivene, kyllingen, baconet og eggene på hvert av brødene. Legg den andre halvdelen av brødet på toppen.
God middag!